Wed. Sep 28th, 2022

Ciolacu: Dorim ca schema de plafonare și compensare a prețurilor la energie de acum să fie prelungită până în 2025

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seara, la Antena 3, că prețul pe care populația îl va plăti pentru energie va rămâne plafonat la nivelul actual, respectiv de 0,68 de lei per kilowatt, pentru un consum sub 100 kw pe lună, și de 0,8 lei pentru un consum între 100 și 300 kw.

“Liberalizarea prețurilor la energie s-a facut în cel mai prost moment pe care și-l putea alege cineva. Ieri am stat cu premierul, noi doi și cu alți specialiști din energie, am stat 5 ore.

Și astăzi am stat de vorbă cu prim-ministrul despre energie. Ar fi meschin să ne gândim acum la niște alegeri din 2024, vă spun că sunt foarte hotărât să ducem coaliția până în 2024 și am un dialog foarte bun cu premierul pe problemele majore.

Am văzut că această liberalizare, să nu îi mai spun tâmpită, haotică, cum spune BNR-ul, a dus de fapt la inventarea din nou a băieţilor deştepţi din energie. A fost vândută energia cu 300, 400, anul trecut, iar astăzi, o cumpărăm cu toţii la un preţ de 3.000. Avem o supraimpozitare la producători, dar şi acolo cineva a strecurat, în ordonanţă, să fie luat preţul mediu, astfel încât s-au încadrat sub 440, ca să fie această supraimpozitare. Chiar mi-aş dori ca primul-ministru să afle cine a strecurat acest preţ mediu în ordonanţa trecută, să ştim şi noi cine, subteran, face jocurile în România pentru energie”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11