Fri. Dec 9th, 2022

Chestii avocăţeşti: Agroindustriala şi Polus vor soluţie rapidă, Fiii Vechiului Mănăştur nu doresc

Lovitură de teatru în procesul care opune foştii veterani de război, Statului Român, pe terenul ocupat de Centrul Comercial Polus, din Floreşti, cunoscut drept Şapca Verde şi firmelor Agroindustriala şi Polus.

polus 5

Avocatul Asociaţiei Fiii Vechiului Mănăştur, Claudia Drăgan a cerut suspendarea procesului demarat în urmă cu 12 ani. Agroindustruala şi Polus, care potrivit foştilor proprietari nu ar mai avea ce căuta în procesul de fond funciar, după anularea vânzării terenului de către afaceristul Arpad Paszkany, grăbesc acum finalizarea litigiului, după ce au tergiversat constant judecarea pricinii.

Procesul a demarat în anul 2004, când foştii proprietari, membrii Asociaţiei Fiii Vechiului Mănăştur au cerut terenurile care le-au aparţinut, după război, dar s-a suspendat în perioada în care Agroindustriala s-a judecat cu Polus, pentru anularea vânzării terenului de 34 de hectare din anul 1998.

După finalizarea procesului, sodat cu anularea procesului de vânzare de la Agroindustriala la Polus, procesul de fond funciar a fost repus pe rol, în anul 2011, când s-a dispus efectuarea unei expertize judiciare, care a trenat 5 ani.

Ultimul termen a adus o surpriză în abordarea litigiului, din partea foştilor proprietari, care au cerut, prin apărător, suspendarea procesului. Magistratul Diana Roşu a disjuns cererea, a dispus înfiinţarea unui nou dosar, în care s-a suspendat judecata, contestată imediat.

Cel mai vechi litigiu care se judecă pe rolul instanţelor de judecată clujene devine tot mai ciudat. Pe de o parte, în proces sunt reprezentanţii firmelor Agroindustriala şi Pous, care potrivit Minsiterului de Finanţe nu au nicio calitate, deoarece terenul ar trebui să reintre în posesia USAMV, după anularea vânzării.

Pe de altă parte, vom avea două dosare care vor judeca separat pricina foştilor proprietari, din care Agroindustriala şi Polus, devenite brusc din duşmani de moarte, aliate de nădejde.

Există şanse ca unul din dosare să fie la următorul termen în stare de judecată. Dosar în care Agroindustriala şi Polus au cerut încă o disjungere, pentru acei proprietari care nu au domiciliul în Cluj, locuind în ţară sau în străinătate, sau care au decedat, iar moştenitorii nu au efectuat încă succesiunea.

sursa: oradecluj.oradestiri.ro

De citit:

“Fiii Vechiului Mănăştur” cer Statului Român explicaţii privind preluarea terenului de la Şapca Verde

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11