Mon. Dec 5th, 2022

Cetan, un sat de langa Dej, risca sa devina focar de COVID-19. Ce spune prefectul judetului

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, s-a deplasat marți, în localitatea Cetan din comuna Vad, pentru a vedea dacă sunt respectate restricțiile de circulație, după ce în sat mai multe persoane au fost infectate cu COVID-19.

Potrivit Dej24.ro. cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost depistate la persoane din satul Cetan (comuna Vad, județul Cluj

“Avem filtre importante aici, un dispozitiv de forțe numeroase care se asigură că oamenii respectă restricțiile de circulație, așa cum sunt impuse prin Ordonanțele Militare date de ministrul de Interne. Având în vedere situația mai specială puțin și numărul de pozitivi identificați aici, am alocat dispozitiv suplimentar pentru ca oamenii să rămână în case, să nu circule tocmai pentru a împiedica răspândirea COVID-19 în această localitate. O să mergem la Primărie să vedem măsurile care se mai iau, după care – în funcție de evoluția situației – vedem dacă trebuie să luăm alte măsuri, de închidere sau nu a localității. În acest moment nu se pune problema aceasta”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean pentru Dej24.ro.

Surse medicale, citate de catre Evz.ro, spun că primul caz din Cetan, confirmat pozitiv, este al unui bărbat, șofer de camion, care s-a întors din Germania, în data de 11 martie 2020. Acesta s-a autoizolat la domiciliu în Cetan, dar nu a respectat condițiile de autoizolare. După alte 11 zile, bărbatul a început să acuze simptomele infecției cu noul coronavirus și a mers la spital. Testele efectuate au indicat faptul că bărbatul era pozitiv.

La scurt timp, în Cetan și orașul Dej, aflat la 4 kilometri de sat, au început să apară alte cazuri, în total 12, între care și persoane în vârstă care au prezentat simptome.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11