February 21, 2024

Carol Okos, viceprimar Gilau, nu e chiar atat de “ocos” pe cat se crede. Fara sa vrea critica Quatro Eco Salub!

In dupa-amiaza acestei zile, in cotidianul electronic ziuadecj.realitatea.net, sub semnatura lui Mircea Tatar, a fost publicat materialul “Cum isi asteapta Clujul turistii in zona montana. Plin de gunoaie pe rumul Gilau – Tarnita – Marisel” (http://ziuadecj.realitatea.net/administratie/cum-isi-asteapta-clujul-turistii-in-zona-montana-plin-de-gunoaie-pe-drumul-gilau—tarnita—marisel-fotovideo–155523.html).

Materialul este insotit de imagini concludente, insa, cum noi florestenii de astfel de “privelisti” ne-am saturat si sa speram ca de ele nu ni se vor mai “bucura” ochii, anumite pasaje merita a fi parcurse pentru a intelege ca activitatea operatorului de salubritate Quatro Eco Salub este “praf si pulbere” si a inceput sa fie criticata inclusiv de catre viceprimarul Gilaului, Carol Okos (foto – actualdecluj.ro – primul de la dreapta la stanga). Tarziu, foarte tarziu!

Criticile “vicelui” C. Okos, cel care la toate Adunarile Generale A.D.I. “Gelu-Voievod” – Q.E.S. sustinea pe ton imperativ ca societatea trebuie salvata prin capitalizare, iar taxa de ridicare a deseurilor menajere per persoana marita, sunt spuse cu jumatate de gura, chiar elegante fata de grava situatie de pe traseul Gilau – Tarnita – Marisel.

Iata de clara Carol Okos pentru ziuadecj.realitatea.net:

“Primăria a avut un program prin care au fost instalate containere pentru colectarea selectivă în patru zone pe lungimea acestui drum, dar în urma mai multor cereri primite între lunile mai şi septembrie 2016 de la DADPJ acele puncte de colectare au fost desfiinţate, iar în locul lor au fost instalate nişte tăbliţe pe care scria că zona din apropierea drumului este în administrarea autorităţilor judeţene”

// Cu toate acestea, viceprimarul a afirmat că şi după ce containerele au fost ridicate, primăria Gilău a făcut curăţenie în aceste zone. Okos spune că ultima dată când s-a făcut curăţenie aici a fost la sfârşitul lunii decembrie 2016, la insistenţele prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan.

Reprezentantul Primăriei Gilău spune că va dispune ca în perioada următoare să se facă din nou curăţenie pe drumul turistic de pe raza comunei, dar solicită o discuţie cu reprezentanţii judeţului care administrează drumul respectiv, pentru clarificarea responsabilităţilor fiecărei instituţii.

Directorul DADPJ Cluj, Liviu Hîncu, a declarat că va trimite un reprezentant în zonă şi va face sesizări către instituţiile abilitate pentru a-i identifica pe cei care auncă mizerii în apropierea drumului turistic Gilău – Mărişel.

Hîncu este de părere că responsabili de depozitarea neautorizată a acestor gunoaie ar putea fi proprietarii de cabane din zonă care nu au contract cu firma de salubritate. Acesta cere administraţiei locale să ia măsuri împotriva celor care nu au asemenea contracte. //

 

Declaratia care ne demonstreaza calitatea managmentului Q.E.S.!

A fost instituită deja de către consiliul local o taxă pentru cei care nu au contract, de 12 lei pe lună, dar că operaţiunea de identificare a acestora este greoaie, în condiţiile în care cei de la firma de salubritate Quatro Eco Salub nu au trimis primăriei o situaţie clară a celor care au şi care nu au contract, cerută de administraţia comunei.”

// Okos mai arată că şi la acei puţini proprietari de cabane din zonă care au contract de salubritate, firma nu le putea ridica gunoiul la timp, acesta fiind ridicat de-abia o dată la 5-6 săptămâni, iar acest lucru poate fi un motiv pentru care cetăţenii aleg să arunce gunoiul pe unde apucă. //

Deci, ne-am inteles cum au stat lucrurile si in Floresti, nu? Contracte nerealizate sau neonorate, datorii nerecuperate de la asociatii, etc, si datorii la furnizori.

Aceasta este declaratia care merita recitita:

Operaţiunea de identificare a acestora este greoaie, în condiţiile în care cei de la firma de salubritate Quatro Eco Salub nu au trimis primăriei o situaţie clară a celor care au şi care nu au contract, cerută de administraţia comunei.”

Sursa si Foto: ziuadecj.realitatea.net

P.S. ócoş, -ă, ócoşi, -e, adj. (reg.) 1. deştept, isteţ, priceput. 2. sfătos, încrezut. 3. şiret, viclean.