June 10, 2023

Carburanții s-au scumpit din nou. Majorare de preț mai mare decât cele din ultima vreme

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut azi, 24 ianuarie a.c., prețul benzinei și motorinei, la două zile de la precedenta scumpire a carburanților.

Scumpirea este mai mare decât cea cu care ne obișnuise compania, ne informeaza Economica.net.

Pe data de 24 ianuarie 2023, un preț al benzinei standard de 6,58 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,71 lei/litrul.

Precedenta scumpire a avut loc acum două zile, pe 22 ianuarie, și a fost o creștere de preț de cinci bani pe litru, la benzină, care a venit la două zile după o creștere de preț tot de cinci bani pe litru, dar de data aceasta la motorină.

De asemenea, cu doar o zi înainte, pe 19 ianuarie, compania a operat o scumpire de cinci bani pentru benzină.

Cu două zile înainte, pe 17 ianuarie, compania petrolieră operase o majorare de preț tot de cinci bani pe litru, și la benzină și la motorină, iar cu trei zile înainte, pe 14 ianuarie, Petrom a operat o majorare identică – cinci bani pe litru și la benzină și la motorină.

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină, dintre care doar circa două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă.

Sursa: Economica.net