December 8, 2023

Carantină pentru persoanele care sosesc în România din şase regiuni ale Spaniei

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o decizie prin care se instituie carantina pentru persoanele care sosesc din şase regiuni ale Spaniei.

Potrivit hotărârii, se instituie măsura carantinei pentru românii care sosesc din şase regiuni ale Spaniei. Măsura carantinării se aplică doar pentru regiunile în care rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mare decât cea înregistrată în România.

”Pentru Regatul Spaniei măsura carantinării se aplică doar pentru regiunile în care rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mare decât cea înregistrată în România, după cum urmează:

1) Regiunea Aragon;
2) Regiunea Cataluna;
3) Regiunea Comunidad de Madrid;
4) Insulele Baleare;
5) Ţara Bascilor;
6) Regiunea Navarra

Toate zborurile spre şi dinspre România din ţările prevăzute în lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat sunt suspendate, cu excepţia zborurilor spre şi dinspre Regatului Spaniei.
Lista cuprinde următoarele ţări: Aruba, Insulele Turks şi Caicos, Sint Maarten, Panama, Maldive, Bahrain, Peru, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Columbia, Insulele Feroe, Brazilia, Puerto Rico, Israel, Statele Unite ale Americii, Suriname, Argentina, Kuweit, Costa Rica, Bolivia, Kosovo, Bahamas, Chile, Qatar, Africa de Sud, Republica Dominicană, Kazahstan, Capul Verde, Muntenegru, Luxembourg, Palestina, Republica Moldova, Irak, Regatul Spaniei – regiunile: Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Ţara Bascilor, Bosnia şi Herţegovina, Belize, Malta, Guam, Eswatini.