Sun. Jan 29th, 2023

C.L. Cluj-Napoca a aprobat Proiectul “Culoar de biciclete și pietonal Gilău-Florești-Cluj-Apahida”

In ședința Consiliului Local Cluj-Napoca din 7 martie 2022 a fost aprobat Proiectul de hotarare privind Acordul de Asociere intre Municipiul Cluj-Napoca si UAT-urile Gilau, Floresti si Apahida, pentru realizarea, in parteneriat, a Studiului de Fezabilitate, a Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z.), a documentatiei tehnice pentru autorizatia de construire (D.T.A.C.), precum si a tuturor studiilor conexe obiectivului de investitii „Amenajare coridor de mobilitate urbană durabila (pietonal si velo) de-a lungul raului Somes”.

Acest proiect face parte din Planul de Mobilitate Durabila 2021-2030.

“Obiectivul culoarului de mobilitate nemotorizată este de a conecta Municipiul Cluj-Napoca cu zona sa metropolitană. Pe lângă utilitatea oferită în materie de mobilitate urbană, coridorul va fi o atracție în sine pentru cei aflați în căutarea unor activități de agrement.

Astfel, râul Someș va fi transformat într-un element natural valoros care contribuie la dezvoltarea orașului din două perspective: cea ecologică și cea a mobilității sustenabile. Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe websiteul primăriei”, a declarat primarul Emil Boc.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11