Tue. Feb 7th, 2023

BREAKING/ Putin a reușit sa mărească granițele NATO/ Suedia a luat oficial decizia de a intra în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord

Până pe 24 februarie a.c., Suedia și Finlanda nu și-au pus problema aderării la NATO. Le-a ajutat Putin cu a sa “Operatiune Specială” în Ucraina. Mai in glumă, mai în serios, liderul de la Kremlin s-a comportat ca un agent C.I.A. și a reușit să mărească granițele NATO!

Guvernul social-democrat al Suediei a luat luni decizia oficială de a solicita aderarea la NATO, călcând pe urmele vecinei sale Finlanda, într-o mișcare care va redesena harta geopolitică în nordul Europei.

Invazia Ucrainei de către Rusia a evidențiat vulnerabilitățile Suediei și Finlandei, în ciuda cooperării lor strânse cu NATO în ultimii ani, determinând cele două țări să își dorească aderarea la Alianța Nord Atlantică.

Suedia va începe discuții diplomatice cu Turcia pentru a încerca să depășească obiecțiile Ankarei față de aderarea sa la NATO, a declarat ministrul Apărării Peter Hultqvist.

Erdogan i-a luat prin surprindere pe membrii NATO și pe cele două țări nordice care doresc să adere la alianță, spunând vineri că nu se poate ca Turcia să susțină extinderea alianței, deoarece Finlanda și Suedia sunt „casa multor organizații teroriste”.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11