July 13, 2024

BREAKING/ Mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România au fost vandalizate de către protestatarii AUR!

Mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România au fost vandalizate de către protestatari, în curtea Senatului. Însărcinatul cu afaceri a ambasadei SUA la București, David Muniz, a avut, marți, o întâlnire cu președintele Senatului, Florin Cîțu. Liderul PNL a plecat de la Senat, în consecință întâlnirea cu ambasadorul Japoniei nu a mai avut loc.

Senatorul PSD Titus Corlățean a declarat, la Antena 3, că ambasadorul Japoniei s-a aflat în imposibilitatea de a ieși din Parlament, din cauza protestatarilor care au pătruns în curte și au încercat să forțeze intrarea în clădire.

 

Corlățean a precizat că ambasadorul Japoniei a participat la un eveniment programat de mai multă vreme pentru marcarea centenarului relațiilor bilaterale.

Jandarmeria București a anunțat, marți, la câteva ore după începerea protestului AUR împotriva certificatului verde și mult după ce protestatarii au pătruns în curtea Parlamentului, că a suplimentat dispozitivul de ordine publică din zona Paramentului. Cu toate că au fost vandalizate mașini ale ambasadorilor SUA și Japoniei dar și mașina unui parlamentar, jandarmeria precizează din nou că ”până acum nu a fost folosită forța și nici mijloacele de intervenție din dotare”.

Sursa si Foto: G4Media.ro