Tue. Jan 31st, 2023

Boc, de ce nu le spui florestenilor adevarul despre Centura Sud? Ce declara primarul Clujului despre deschiderea Centurii de Nord (Floresti-Grigorescu)!

Emil Boc, fost ocupant al fotoliului de prim-ministru, utecist in tinerete, pedelist pana acum cativa ani si liberal de ocazie, primar peste Cluj-Napoca inainte si dupa ce l-a servit pe “mitocanul suprem”, considera ca deschiderea Centurii de Nord Floresti-Grigorescu a fost o EROARE!

 

“A fost o eroare din partea Floreștiului că a deschis această centură, care a afectat grav calitatea vieții celor din Grigorescu. Soluția este centura metropolitană, avem 22 din 31 de avize necesare pentru demararea proiectului. Acolo nu era centură, era un drum de pământ transformat în centură ad-hoc”, a afirmat Boc.

De aceasta declaratie aveau nevoie florestenii pentru a intelege in al 12-lea CEAS cine nu i-a permis SC DIFERIT SRL sa-si duca la bun sfarsit lucrarea contractata in 2016 : CENTURA de SUD.

Vorbind despre Centura de Nord, Boc ne lasa sa intelegem de ce nu s-a facut CENTURA de SUD!

In schimb, pentru intelegerea de care a dat dovada si cu ajutorul “planetelor aliniate la marea arta”, societatea a fost “rasplatita” cu lucrari la PODUL N, strada Regele Ferdinand si, in cel mai scurt timp, se apuca si de Piata Lucian Blaga. Noroc chior ar spune unii!

In concluzie, florestenii nu aveau dreptul sa intre in oras prin “zona Roata” Manastur, unde edilul Clujului ar fi fost obligat sa asfalteze o portiune de aproximativ 350 de metri, implicit sa comande lucrari de modernizare prin largirea partii carosabile.

De curiozitate, daca nu ati citit acum 1 an de zile, va redam cateva pasaje din materialul publicat pe floresti24.ro!

Ce spune Boc acum si lasa de inteles prin randuri, noi am scris!

Titlu: Visul frumos s-a terminat. SC Diferit si Primaria Floresti se judeca pentru Centura de Sud! (https://www.floresti24.ro/visul-frumos-s-a-terminat-sc-diferit-si-primaria-floresti-se-judeca-pentru-centura-de-sud/)

“SC Diferit SRL a castigat licitatia privind realizarea centurii, dupa ce Primaria Floresti a mai organizat si licitatiile privind studiul de fezabilitate, proiectare si creditare (n.red. CEC Bank a castigat licitatia), insa acum invoca ca suma licitata – suma propusa chiar de catre societate si in baza careia a obtinut constructia!!! – ar fi prea mica in raport cu cheltuielile anului 2018, chiar si 2019, fapt care o impiedica sa-si mai desfasoare activitatea.

Niciuna dintre parti, cel putin asta deducem din tot ceea ce s-a intamplat in ultimii doi ani si patru luni – contractul a fost semnat la inceputul anului 2016 – par a nu spune adevarul “gol golut” privind datele contractuale, eventual si al unor acte aditionale semnate, poate, ulterior.

Conform unor informatii aparute in ultima perioada de timp, din pacate pe surse si greu de verificat atata timp cat nimeni nu-si asuma cu voce tare ce sustine pe la colturi, propunerea de realizare a Centurii de Sud nu le-a picat tocmai bine unor persoane cu functii de conducere in administratia locala clujeana (n.red. de la Prefectura, Consiliul Judetean, Primaria Cluj-Napoca!), iar MApN-ul s-ar fi opus categoric si prin toate mijloacele, pe motiv ca un drum care trece pe deasupra unitatilor militare din Floresti, cu vizibilitate perfecta, ar fi o eroare.

Circumstante de impiedicare si sabotare a construirii Centurii de Sud ar fi daca suntem adeptii “teoriei conspiratiei”, insa o scurta rememorare a modului in care Primaria Cluj-Napoca, spre exemplu, a primit vestea construirii si darii in folosinta a Drumului de Nord, care leaga Florestiul de cartierul Grigorescu, ne determina sa credem ca este ceva sambure de adevar  in “suntarea” proiectului propus de catre primarul H.Sulea

Vina edillui florestean, spun “baietii” pe la colturi, este ca nu ar fi discutat cu nimeni de “mai sus” despre ce vrea sa faca si nici nu s-ar fi sinchisit sa intrebe daca este bine sau rau. Cu alte cuvinte, nu a cerut voie!”

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11