April 24, 2024

Biciclist beat, accidentat de un sofer baut si fara permis de conducere!

Poliţiştii Secţiei 6 Rurală Floreşti au reţinut un bărbat care ar fi accidentat cu o maşină un biciclist, după care ar fi părăsit locul accidentului. În momentul depistării, cel în cauză se afla sub influenţa alcoolului şi nu avea permis de conducere.

Sâmbătă, în jurul orei 21:15, conducătorul unui autoturism, în timp ce circula pe raza localităţii Floreşti, a surprins şi accidentat un biciclist, în vârstă de 34 de ani, din Cluj-Napoca. Conform primelor informaţii, biciclistul s-ar fi angajat în traversarea străzii pe bicicletă, prin loc nepermis.

“În urma accidentului, şoferul a plecat de la locul producerii acestuia. Accidentul s-a soldat cu rănirea biciclistului, care a fost transportat la unitatea medicală pentru îngrijiri de specialitate. În privinţa acestuia, s-a stabilit că se afla sub influenţa alcoolului, având o concentraţie de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma investigaţiilor efectuate, la câteva ore de la producerea accidentului, poliţiştii au identificat un autoturism care prezenta avarii în partea stângă faţă, oprit în dreptul unui imobil din Floreşti. La volan se afla un bărbat, de 22 de ani, din Gilău, aflat sub influenţa alcoolului, bănuit de accidentarea biciclistului”, spun reprezentanţii IPJ Cluj. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, poliţiştii au constatat că acesta nu avea permis de conducere.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii rutieri l-au reţinut pe bărbat pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, fapte prevăzute de Codul penal.”