April 15, 2024

“Bebe Dolaru”, functionar public in Primaria Floresti si nepot de-al Danei Varga, prins in flagrant in timp ce lua mita!

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj au dispus, la data de 10 februarie 2016, punerea în miscare a actiunii penale fata Ionuț Sorin Cocan, cunoscut de catre colegii din Primaria Floresti mai mult sub porecla de “Bebe Dolaru”, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita.

bebe dolaru 2

“Bebe Dolaru” este nepotul Danei Varga, care pana la data de 15 ianuarie 2016 a detinut functia de Consilier Guvernamental pe Problemele Rromilor, cu Rang de Secretar de Stat, in Cancelaria Primului-Ministru Victor Ponta si este fiica celebrului bulibasa Rudolf Varga din Gilau. De-a lungul anilor Dana Varga a mai detinut functii guvernamentale sau a facut parte din staff-ul europarlamentarului Norica Nicolai si acum este unul dintre cei mai vocali membri ai ALDE.

Conform probatoriului administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, au rezultat urmatoarele:

“Inculpatul, Ionut Sorin Cocan in calitate de funcţionar public, i-a pretins numitului B.T.F. suma de 1.000 de lei pentru a-l ponta în fişa de prestare a muncii în folosul comunităţii, fără ca cel dintâi să se prezinte efectiv la desfăşurarea activităţilor, B.T.F. aflându-se în perioada de supraveghere ca urmare a unei condamnări definitive şi trebuind să desfăşoare 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

La data de 10 februarie 2016, inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 800 de lei.”

Potrivit site-ului clujust.ro, procurorii au solicitat instanţei arestarea preventivă a inculpatului. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj a dispus faţă de inculpat măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, împotriva încheierii, procurorii formulând contestaţie, care a fost respinsă prin încheierea Curţii de Apel Cluj din data de 16 februarie 2016.

Interesant este ca numele lui Ionut Sorin Cocan nu mai apare pe site ul Primariei Floresti, la Sectiunea Functionari Publici (n.red. Asistenta Sociala).