Sat. Dec 3rd, 2022

Bani din fondul de rezerva pentru 6 scoli din judet

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe, a inițiat în vederea adoptării în cadrul ședinței ordinare a deliberativului judeţean din data de 30 octombrie 2019, un proiect de hotărâre vizând alocarea sumei de 590.000 lei pentru acoperirea cheltuielilor de reparații și alimentare cu apă a nu mai puțin de șase unități de învățământ școlar și preșcolar, de pe teritoriul a cinci comune clujene.

Alin Tișe: „Fiind vorba de niște cheltuieli urgente, care nu necesită amânare, am decis să propun consilierilor județeni alocarea din fondul de rezervă a sumelor necesare îmbunătăţirii infrastructurii a mai multor școli și grădinițe şi a condiţiilor pe care acestea le oferă”.

 Astfel, se doreşte ca 120.000 de lei să fie folosiți pentru reparația acoperișurilor, extrem de deteriorate, ale școlilor gimnaziale Bolduț și Boian din comuna Ceanu Mare, unități de învățământ frecventate de circa 120 de elevi. În momentul de față, în aceste clădiri se infiltrează apă din precipitații, pereții și tavanele prezentând tencuieli desprinse și pline de igrasie.

De asemenea, o sumă în cuantum de 70.000 lei este propusă a fi alocată din fondul de rezervă al Consiliului Județean atât pentru branșarea la rețeaua publică de apă a sălii de grădiniță din satul Așchileu Mare, cât și pentru asigurarea cu apă potabilă a cetățenilor din localitate, care nu beneficiază de această facilitate.

100.000 lei sunt propuși a fi alocați și Primăriei comunei Măguri-Răcătău pentru alimentarea cu apă a școlii gimnaziale din satul Muntele Rece. În prezent, această școală este alimentată din surse neconvenționale, improprii consumului din punctul de vedere al calității apei.

Şi Primăria comunei Ciurila a solicitat la mijlocul lunii octombrie a.c. sprijin financiar în vederea finalizării lucrărilor de construire a școlii din satul Filea de Jos. Astfel, a fost propusă suma de 150.000 lei pentru definitivarea acestui obiectiv deosebit de important pentru comunitate.

Nu în ultimul rând, o sumă de 150.000 lei va fi propusă plenului reunit al Consiliului Județean Cluj pentru a fi adoptată în vederea finalizării, până la finele anului în curs, a lucrărilor de construire a grădiniței din localitatea Aghireșu, obiectiv de învățământ preșcolar care școlarizează în acest moment un număr de aproximativ 40 de copii.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11