July 24, 2024

Bacalaureat 2023// 12 licee din Cluj se mandresc cu promovabilitate de 100%

Ministerul Educației/Inspectoratul Școlar Județean Cluj au publicat astăzi, luni 3 iulie 2023, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, rezultatele obținute de către absolvenții studiilor liceale care au susținut probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2023.

La nivelul județului Cluj, pentru promoția curentă, rata de promovare este de 87,20%, iar pentru promoțiile anterioare este de 35,00%. Rata cumulată de promovare, înainte de contestații, în sesiunea iunie-iulie 2023 este de 82,95%.

În această sesiune a examenului național de Bacalaureat au promovat 3.483 de candidați, dintr-un total de 4.199 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 3.364 de candidați provin din promoția curentă, iar 119 candidați sunt din promoțiile anterioare.

La nivelul județului Cluj, pe discipline de examen, situația candidaților care au obținut note de 10 la probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat 2023, este următoarea:

E.a) 23 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
E.b) 19 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;
E.c) 227 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică/ Istorie

Unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj, cu promovabilitate 100% sunt următoarele: Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca; Colegiul Național „George Coșbuc” Cluj-Napoca; Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca; Colegiul Ortodox Mitropolitul „Nicolae Colan” Cluj-Napoca; Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” Cluj-Napoca; Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca; Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca; Liceul Teoretic Creștin „Pro Deo” Cluj-Napoca; Liceul Teoretic „Elf” Cluj-Napoca; Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca; Liceul Unitarian „Janos Zsigmond” Cluj-Napoca; Colegiul „Emil Negruțiu” Turda.

Contestațiile pot fi depuse azi, 3 iulie 2023, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierul centrului de examen. Împreună cu contestația, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 iulie 2023.

Pentru a promova examenul național de Bacalaureat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții: a) recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; b) susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5.00 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; c) media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie 6.00 (cel puțin).

Informații detaliate pot fi consultate în dosarul de presă _Rezultate inițiale Bacalaureat_ 2023_https://edu.ro/comunicat_presa_56_rezultate_bacalaureat_2023_inainte_de_contestatii, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.