Sun. Jan 29th, 2023

Avioanele NATO au decolat de patru ori în 20 de zile pentru a intercepta avioane de război rusești

Avioanele NATO au decolat de patru ori, in ultimele 20 de zile, de la o bază aeriană românească, pentru a intercepta avioane de luptă rusești care se îndreptau spre teritoriul NATO, de-a lungul coastei Mării Negre, după ce au decolat din Crimeea, transmite Eurasian Times, citată de Rador.

Avioanele rusești au fost întoarse din drum fără probleme, de fiecare dată, dar zborurile reprezintă o provocare serioasă pentru coaliția militară, a relatat Airforce Magazine.

Acest lucru se întâmplă în timp ce membrii NATO desfășoară mai multe resurse pentru a-și consolida apărarea antiaeriană. De exemplu, Marea Britanie a declarat, pe 8 aprilie, că încă două avioane Typhoon ale RAF s-au alăturat celor patru deja staționate în România.

„Zboară mai multe avioane rusești în jurul Mării Negre”, a declarat generalul spaniol Fernando De La Cruz Caravaca, comandantul Centrului de Operații Aeriene Combinate al NATO (CAOC), pentru Air Force Magazine.

„Reacționăm oricând un avion rusesc zboară în Marea Neagră”, a adăugat el. „Trebuie să fim siguri că suntem acolo, pregătiți, în fața lor, pentru orice eventualitate.

Un total de șase avioane Eurofighter Typhoon din Regatul Unit s-au alăturat celor opt avioane Typhoon italiene, MiG-21 Lancer și F-16 românești și șase F-16 americane din Escadrila 480 de Luptă de la Baza Aeriană Spangdahlem, Germania, în pregătirea pentru misiune.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11