February 25, 2024

Autoritatile locale nu sunt lasate sa comunice cu “poporul”/ Cum se adreseaza un functionar din Primaria Floresti la adresa unor ASISTENTE MEDICALE!

Spre finalul sedintei de Consiliu Local Floresti, desfasurata ieri, in mediul online, consilierul local Marius Todoran (USR-PLUS) a solicitat primarului, viceprimarului si secretarului, cateva informatii clare si precise despre situatia medicala a functionarului depistat pozitiv cu cateva zile in urma.

Cazul a fost anuntat in exclusivitate de catre floresti24.ro in seara zilei de marti, 27 septembrie.

Consilierul Marius Todoran a primit raspuns de la primarul Bogdan Pivariu, care a declarat:

„Situația clară a infectărilor de Sars-Cov-2 este la DSP Cluj, iar Prefectura comunică în fiecare zi aceste situații. De asemenea, este un grup de comunicare care a fost constituit la începutul acestei pandemii, care specifică foarte clar modul în care să se facă aceste comunicări pe toate canalele și au fost stabilite foarte clar aceste canale în Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență există, și-a făcut treaba și a luat deja primele măsuri ținând cont de toate reglementările care au fost la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Avem o colaborare foarte bună cu municipiul Cluj-Napoca, dar și cu prefectul”.

Concluzia e clara, nu?

Noi nu comunicam nimic. Nu ne lasa legea data de Orban si Arafat. Ii lasam pe altii sa o faca (n.red. daca isi fac timp si au chef) despre numarul functionarilor din Primarie infectati cu COVID-19 sau din alte institutii aflate in subordinea acesteia (gradinite, scoli, crese, politie locala).

Miercuri, 28 septembrie, spre exemplu, primarul Pivariu a anuntat pe pagina sa de facebook – DE CE PE FACEBOOK si nu pe site-ul Primariei??? – ca institutia va fi inchisa timp de doua ore pentru o actiune de dezinfectie. Ne-a comunicat si pe ce usa sa intram, pe care sa iesim, si cate persoane au acces in acelasi timp.

Din pacate, din motivul mentionat mai sus, primarul nu a dezvaluit motivul actiunii de dezinfectie, cazul functionarului depistat pozitiv cu COVID-19, lasandu-i pe cititorii sai sa creda ca l-a apucat “harnicia” sau ca nu mai tine cont de sfaturile unor apropiati de a nu mai dispune spalarea zilnica a pardoselilor cu cloramina, pentru ca le PUTE INGROZITOR.

P.S.

1. Mai bine alegeti PUTOAREA de CLORAMINA decat sa ramaneti fara gust si miros.

2. In dimineata zilei de joi, 29 octombrie, in jurul orei 8.45, o persoana cu functie de conducere din cadrul Primariei a avut un limbaj neadecvat, injurios, grobian, etc, fata de un grup de femei aflate in fata institutiei si care asteptau sa intre pentru sustinerea unui concurs de ASISTENTE MEDICALE (n.red. 2 posturi) pentru Cresa “Cetatea Fetei”.

Functionarul cu functie de conducere catre politistul local aflat aflat la intrarea in Primarie: “Spune-le la proastele alea sa intre odata inauntru!”