May 21, 2024

Autorii jafului de la USMAV au fost retinuti. Perchezitii in Iasi si Timisoara!

Polițiștii clujeni au reușit identificarea, depistarea și reținerea persoanelor bănuite de comiterea furtului din USAMV Cluj-Napoca.

“În urma unor activități investigative complexe, polițiștii clujeni au reușit identificarea, depistarea și reținerea persoanelor bănuite de comiterea furtului din USAMV Cluj-Napoca. Pentru probarea activității infracționale a acestora, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au efectuat, marți, 5 noiembrie 2019, percheziții în Iași și Timișoara, sub coordonarea procurorului de caz. În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicați bani și alte bunuri care prezintă interes pentru cauză.

Cei în cauză, în vârstă de 25 și 26 ani, sunt bănuiți că, în noaptea de 2/3 octombrie a.c., având fețele acoperite, au pătruns în incinta unei universități de pe Calea Mănăștur, iar din seiful casieriei au sustras bani și bonuri valorice, cauzând un prejudiciu estimat la peste 90.000 de lei. La acea dată, în urma sesizării primite, s-a constituit un grup de lucru la nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca format din polițiști din cadrul mai multor structuri și au fost demarate de îndată cercetări. În urma unor activități complexe, s-a reușit identificarea și depistarea celor bănuiți de comiterea faptei. În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate articole de îmbrăcăminte, bani și alte obiecte care prezintă interes pentru cauză”, transmite IPJ Cluj.

De asemenea, cei în cauză au fost conduși la sediul unității de poliție, iar în baza probatoriului administrat, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. La acțiuni au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și criminaliști.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor.