Wed. May 25th, 2022

Au început sa vină şi la noi. Toţi sunt bărbaţi!

60 de imigranţi au intrat ilegal în Romania, din Serbia, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1:45. Din primele informaţii reiese că toţi imigranţii sunt de sex masculin şi au vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani.

imigranti romania

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Poliţia de Frontieră, poliţiştii de frontieră au prins, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 60 de migranţi care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, în apropierea punctului de frontieră de la Lunga, judeţul Timiş, în zona localităţii Comloşu Mare.

S-a stabilit că cele 60 de persoane care au trecut ilegal frontieră de stat sunt 41 din Pakistan, 12 din Maroc, 5 din Somalia, 1 din Iran şi 1 din Sudan.

„În jurul orei 01.45, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Lunga au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării. Imediat, mai multe patrule de intervenţie şi supraveghere a frontierei au intervenit, grupul fiind interceptat în apropierea frontierei pe direcţia localităţii Comloşu Mic”, se arată în comunicat.

Aceştia au intrat în ţară fără familii şi provin din ţări precum Pakistan, Afganistan, Irak, Somalia sau Maroc. Cei 60 de imigranţi au fost transportaţi cu două autocare la sediul poliţiei de frontieră din Jimbolia, spaţiu ce permite procesarea persoanelor în siguranţă. Momentan toţi refugiaţii sunt adăpostiţi într-o clădire ce dispune de toate facilităţile şi sunt păziţi de jandarmi pentru a evita orice fel de incidente. Autorităţile române discută în acest moment cu cele din Serbia pentru a se stabili traseul imigranţilor, iar dispozitivul de întărire a supravegherii la frontieră a fost întărit.

Cercetările în cazul celor 60 de imigranți care au trecut ilegal frontierea în noaptea de vineri spre sâmbătă, continuă. Inspectoratul General pentru Imigrări vrea să afle de ce au au ales bărbaţii din Africa şi Orientul Mijlociu calea exilului şi au ajuns în ţara noastră, de unde voiau să plece în Germania.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor 60 de bărbaţi documentele de readmisie, fiind făcute demersurile pentru predarea acestora către autorităţile din Serbia.

sursa: realitatea.net

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11