October 1, 2023

ANSVSA// ALERTA ALIMENTARA// Mai multe produse toxice au fost retrase din magazinele PROFI, METRO, CARREFOUR si CORA

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a publicat o serie de informări privind rechemarea unor loturi întregi de produse din cauza contaminării cu aflatoxina – o substanță toxică ce poate afecta ficatul și poate cauza cancer. Aflatoxina se dezvoltă pe o varietate largă de alimente, precum porumbul, arahidele, nucile etc.

Mai multe loturi de porumb prăjit au fost retrase din magazinele din Cluj, dar și din alte localități.

În condițiile prioritizării siguranței alimentare, joi, furnizorul Mogyi România a inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produselor: Mexicorn cu sare 70g Lot 240110, Mexicorn cu chilli 70g Lot 231110 si Lot 231221 ca urmare a detectării aflatoxinei, potrivit unei informări publicate de rețeaua magazinelor Profi.

Foto: ANSVSA – Porumb prăjit, retras de la vânzare

„Se recomandă persoanelor care dețin produsul descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin în perioada 08.06.2023 – 23.06.2023 inclusiv, urmând să primească în schimb un acelasi tip de produs din alt lot, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se menționează in comunicatul ANSVSA

Produsul din același lot a fost rechemat și de rețeaua magazinelor Metro din Cluj, dar și din țară.

Porumbul prăjit, dar și un anumit tip de Snack Mix au fost rechemate și de rețelele naționale Carrefour și Cora.

Astfel, clienţii care au cumpărat aceste produse sunt sfătuiţi să nu le consume şi să le returneze, urmând a primi contravaloarea lor sau acelaşi produs, dar din alt lot.

Alte produse vândute de Mogyi Romania, inclusiv Mexicorn cu sare, Mexicorn cu chilli şi Snack Mix Bere, cu alt termen de valabilitate, nu sunt afectate de această rechemare.