May 23, 2024

Alin Tişe deschide lista candidaţilor PNL Cluj la Consiliul Judeţean

Noutatea acestor alegeri, faţă de cele din 2012, o reprezintă faptul că se revine la procedura de alegere a preşedintelui prin vot indirect de către consilierii judeţeni şi nu prin vot direct, aşa cum a fost în 2012 şi în 2008.

alin tise

Candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj a fost anunţat cu mai mult timp în urmă şi el este senatorulAlin Tişe, care a mai condus forul judeţean clujean între anii 2008 şi 2012.

Marţi seara, conducerea PNL Cluj a stabilit şi care vor fi ceilalţi candidaţi care îl vor seconda pe Alin Tişe la consiliul judeţean. Locul doi pe listă va fi ocupat de actualul preşedinte al CJ Cluj,Marius Mânzat iar locul 3 de actualul vicepreşedinte al instituţiei, Călin Tuluc, potrivit unor surse din PNL.

Printre candidaţii de pe locurile următoare, considerate eligibile, se regăsesc o parte dintre actualii consilieri judeţeni dar şi nume noi, chiar dacă unii au mai lucrat sau lucrează în alte structuri administrative judeţene sau locale.

Este vorba de Mariana Leş (consilier judeţean), Dorel Secară (consilier judeţean), Cosmin Todea (consilier judeţean), Cristian Haiduc (fost secretar de stat la Ministerul pentru IMM), Ligia Pop, Anca Hodorogea (fost Inspector şcolar general în timpul guvernării PDL), Horea Simplicean (consilier judeţean), Marinela Marc (fost Inspector şcolar general adjunct), Angela Marchiş (fost director al Regiei Protocolului Victoria), Marinel Andro(consilier judeţean), Sămărtean Iuliu (conslier local Gherla), Gârbovan Gabriela, Marius Bălaş (consilier judeţean).

Liberalii îşi propun să obţină un procent de 42 la sută la consiliul judeţean, iar prin redistribuirea voturilor celor care nu reuşesc să treacă pragul electoral, să ajungă la 50 plus 1, pentru a avea singuri majoritate în viitorul for judeţean. Ca număr de mandate, PNL Cluj doreşte să deţină din iunie încolo 19 mandate, inclusiv cel al candidatului lor pentru preşedinţia CJ Cluj, Alin Tişe.

Candidatul PNL pentru una din cele două funcţii de vicepreşedinte a CJ Cluj, care va reveni aproape sigur liberalilor, este actualul preşedinte al instituţiei, Marius Mânzat.

sursa: ziuadecj.realitatea.net