September 21, 2023

Agentii economici din Floresti, obligati sa colecteze selectiv deseurile

Reprezentanții Compartimentului Protecția Mediului din cadrul Primăriei Comunei Florești au demarat o campanie de informare în rândul agenților economici privind obligativitatea acestora de a colecta selectiv deșeurile reciclabile pe care le generează în propria activitate.

colectare-selectiva-deseuri

Astfel, administratorii barurilor și magazinelor de lângă blocuri nu vor mai putea arunca recipientele de sticlă, PET-urile și cartonul la gunoi.

Fiecare agent economic trebuie să încheie un contract pentru colectarea deșeurilor reciclabile pe care le generează în cadrul activității și să țină evidența cantităților colectate pe tot parcursul anului.

Agentii economici care nu colectează selectiv deșeurile reciclabile sunt pasibili de amenzi cuprinse între 1000 și 40.000 lei.

Va reamintim, pe data de 24 februarie, Primaria Floresti, prin primarul Horia Sulea, parafat acordul voluntar privind sistemul de colectare selectiva.

Astfel, Florestiul a devenit partener cu Green Gropu, Carrefour/Artima, Romcarbon, Ecopaper Zarnesti, NextEco Recycling si Quatro Ecoo Salub.

Azi s-a semnat acordul voluntar privind sistemul de colectare selectiva la nivelul comunei Floresti. Un proiect in premiera la nivel national. Pentru ca imi doresc un Floresti curat, pentru ca vreau sa le ofer florestenilor posibilitatea de a colecta selective. Din nou, Florestiul inoveaza, fiind un creuzet al ideilor constructive in acest domeniu. Concret este vorba de o platforma deschisa la orice persoane fizice sau juridice spre a adera pentru realizarea unui obiectiv: colectarea selectiva, realizarea unei tinte de 50% deseuri reciclate pana in 2020.

Cu mandrie spun ca suntem parteneri cu Green Gropu, Carrefour/Artima, Romcarbon, Ecopaper Zarnesti, NextEco Recycling si Quatro Ecoo Salub. Primii pasi: instalarea la Carrefour Floresti a unui automat de preluare deseuri reciclabile cu recompensa precum cel din Polus.

Apoi, distribuirea de saci speciali pentru colectare selectiva la case, montare de statii de colectare supraterana si subterane in zonele rezidentiale din Floresti”, declara primarul Horia Sulea dupa semnarea acordului.