May 22, 2024

Acum, PSD-ul sufla si-n iaurt. Ce proiect legislativ propune presedintele interimar al pesedistilor

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri în plenul Camerei Deputaților depunerea unui proiect de modificare a regulamentului, astfel încât Parlamentul să nu mai ia în considerare nicio inițiativă care ar afecta caracterul național, independent, unitar și indivizibil al statului român.

Ciolacu a precizat că un proiect similar va fi depus și la Senat pentru modificarea regulamentului respectivei Camere legislative.

Potrivit inițiativei PSD, ”nu sunt luate în considerare inițiativele legislative care afectează caracterul național, independent, unitar și indivizibil al statului român, precum și cele care afectează integritatea teritoriului României”.

”Cu alte cuvinte, după 30 de ani, se termină acest cretinism de folosire a unui conflict interetnic politic”, a conchis Marcel Ciolacu.

Proiectele PSD de modificare a regulamentelor celor două Camere vin pe fondul adoptării tacite a doua inițiative depuse de UDMR, una vizând autonomia Ținutului Secuiesc, cealaltă obligativitatea autorităților locale de a asigura folosirea limbii materne în localitățile unde trăiesc minimum 20% minorități naționale.

Ambele proiecte au fost respinse ulterior.

Scandalul a fost amplificat de intervenția extrem de dură a președintelui Klaus Iohannis.