Sat. Feb 4th, 2023

A sunat clopoțelul! Elevii Școlii ”Gheorghe Șincai”, din nou la școală

Clopoțelul a sunat din nou, ca în fiecare septembrie, pentru cei peste 1.000 de elevi ai Școlii Gimnaziale”Gheorghe Șincai” din Florești. Cu mic, cu mare, copii, profesori, părinți și  bunici s-au adunat plini de emoțiile și bucuria revederii în curtea școlii, care a răsunat din nou de voci vesele.

Primii care au fost primiți cu aplauze și multă dragoste de doamnele învățătoare și de colegii lor mai mari au fost, bineînțeles, micuții care au făcut primii pași în școală, copiii din cele cinci clase pregătitoare (o clasă secția maghiară). 

La festivitatea de deschidere a anului școlar 2022-2023 au fost prezente mai multe oficialități ale comunei Florești: reprezentanți ai primăriei, consiliului local și județean, ai poliției. Primarul Bogdan Pivariu le-au urat elevilor mult succes și i-a sfătuit să pună încă o ”cărămidă” la educația lor și să își urmărească perseverent visurile.

Cuvântul de bun venit a fost rostit, cu multă emoție, de directorul școlii, Violeta-Ortensia Ilea-Bonda, care i-a îndemnat pe toți, copii, profesori și părinți, să formeze o adevărată echipă care și în acest an școlar să colaboreze cât mai bine.

”În luna septembrie a fiecărui an există o zi de mare importanță – este ziua când peste tot în țară se deschid larg porțile școlilor, iar inimile noastre vibrează de bucurie, de nerăbdare și de emoție. Școala noastră este locul în care elevii trebuie să se simtă în siguranță. Și tocmai de aceea o plasăm în inima comunității, ceea ce înseamnă a munci împreună pentru succesul tuturor elevilor. 

Educația în școală este actul fundamental al unei societăți. Acesta exte motivul pentru care profesorii trebuie sprijiniți, recunoscuți și apreciați. Școala noastră are porțile deschise pentru toți elevii, indiferent de etnie, pentru a promova valorile morale pozitive și pentru ca fiecare elev să beneficieze de șansa dezvoltării ca persoană integrată, creativă și autonomă. Vă doresc tuturor un an școlar plin de succese și împliniri”, a spus directorul Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Șincai” Florești. 

Copiii însoțiți de părinți au avut apoi ocazia să se întâlnească în sălile de clasă, frumos amenajate, cu profesorii, învățătoarele și diriginții lor. Pe bănci i-au așteptat multe surprize și manualele, între coperțile cărora se ascund multe lucruri intersante pe care vor avea timp în acest an școlar să le descopere pe rând. 

Școala Gimnazială ”Gheorghe Șincai” are un colectiv didactic format din 29 de profesori, 17 învățătoare și 21 de educatoare. Cei peste 1.000 de copii sunt repartizați în 41 de grupe și clase. 

Toate noutățile legate de Școala Gimnazială ”Gheorghe Șincai” le puteți regăsi și pe site-ul școlii www.scoalasincaifloresti.ro și pagina de facebook. https://www.facebook.com/scoalasincaifloresti 

Prof. Înv. primar Claudia Viliczki-Romitan 

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11