Sat. Feb 4th, 2023

A.N.I. vs Horia Sulea s-a transformat intr-un proces penal la Judecatoria Cluj!

Primarul localitatii Floresti, Horia Petru Sulea, este judecat penal pentru conflict de interese la Judecatoria Cluj, informeaza portalul Clujust.ro.

HPS 15

Dosarul primarului Horia Sulea a trecut de camera preliminara si a trecut la faza urmatoare: proces penal, care va avea termen luna aceasta ”în vederea administrării probatoriului testimonial încuviințat”

Inițial, un judecător de cameră preliminară de la Judecătorie a constatat ”legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul emis la data de 21 aprilie 2015 în dosarul nr. 601/P/2014 al Parchetului de pe lânga Tribunalul Cluj privind pe inculpatul Șulea Horia Petru, a administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala si dispune începerea judecatii cauzei privind pe inculpatul Șulea Horia Petru”. Ulterior, un alt judecător de cameră preliminară de la Tribunal i-a respins contestația primarului.

Primarul din Florești a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, la sesizarea Agenției Naționale de Integritate, care a constatat că Șulea și-ar fi numit cumnata în funcția de șef serviciu in cadrul Politiei Locale Florești.

”Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie penala de catre Horia Sulea, primar al comunei Floresti, judetul Cluj, intrucat, in exercitarea atributiilor de serviciu, a semnat dispozitiile de numire prin care cumnata sa a fost numita in functia publica de inspector asistent in cadrul Directiei de Sanatate Publica a Judetului Cluj si, ulterior, in functia publica de conducere de Sef serviciu in cadrul Politiei Locale Floresti (functie exercitata cu caracter temporar).

Șulea ar fi incălcat dispozitiile art. 301 din Codul Penal, potrivit carora ”Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica.”

”La data de 01 aprilie 2013, cumnata persoanei evaluate a fost numita in functia publica de inspector asistent in cadrul Directiei de Sanatate Publica a Judetului Cluj. In perioada 23 iulie – 22 octombrie 2013, aceasta a exercitat, cu caracter temporar, functia publica de conducere de Sef serviciu in cadrul Politiei Locale Floresti”, se arată în raportul ANI.

Horia Sulea a negat vehement acuzatiile, aratand ca, in opinia sa, incompatibilitatea nu exista pentru ca prin angajarea cumnatei nu s-a creat niciun avantaj patrimonial sau material.

Șulea a atacat raportul ANI în contencios administrativ și a pierdut procesul la Curtea de Apel Cluj, acesta fiind acum în recurs la Înalta Curte.

În paralel, a început procesul penal, care va avea termen luna aceasta ”în vederea administrării probatoriului testimonial încuviințat.”

Sursa: Clujust.ro

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11