Fri. Jan 27th, 2023

A inceput batalia pentru KIEV

Avertizare de atac aerian în Kiev. Se aud sirene în tot oraşul, relatează CNN. Toţi locuitorii Kievului sunt sfătuiţi să caute adăposturi subterane.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a anunţat joi impunerea unei interdicţii de circulaţie pentru a prezerva “securitatea” locuitorilor capitalei ucrainene după declanşarea invaziei ruse, informează AFP. “Interdicţia de circulaţie va dura între orele 22:00 şi 07:00”, a adăugat primarul Kliciko într-un comunicat, precizând că transportul public nu va funcţiona în această perioadă, dar că staţiile metrou vor rămâne deschise în permanenţă pentru a servi drept adăpost în caz de lovituri aeriene.

UPDATE 17.48 Şapte morţi într-un atac cu rachete ruseşti în apropiere de Kiev, spun autorităţile ucrainene Autorităţile ucrainene spun că şapte persoane au fost ucise şi 17 rănite într-un atac cu rachete asupra unei zone militare la nord-est de capitala Ucrainei, Kiev, transmite CNN. Primarul oraşului Brovarî, Igor Sapojko, a declarat că atacul a avut loc la ora locală 14:30. Brovarî are o bază a forţelor speciale ucrainene. A fost una dintre numeroasele lovituri ruseşti date joi, în apropiere de Kiev.

UPDATE 17.41 Trupele ruse au intrat în zona Cernobîl, atacurile având loc în apropierea centralei nucleare. Anunţul a fost făcut de consilierul ministrului ucrainean al Afacerilor Interne, Anton Geraşcenko, într-un mesaj pe Telegram.

UPDATE 17.24 O bombă a lovit o navă turcă ce naviga dinspre portul Odesa, din sudul Ucrainei, către România, informează zn.ua. Potrivit sursei citate, nava se afla la 50 de mile sud de Odesa şi avea la bord opt militari turci, 11 filipinezi şi 11 ucraineni. La Odesa, 18 militari au fost ucişi într-un bombardament asupra unei cazărmi.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat războiul declanşat joi dimineaţă de preşedintele rus Vladimir Putin şi a dat asigurări că nu va recunoaşte nicio măsură care afectează suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

UPDATE 16.18 Într-un discurs solemn, preşedintele francez Emmanuel Macron a transmis Rusiei că „sancţiunile se vor ridica la înălţimea agresiunii” sale în Ucraina. Franţa este alături de Ucraina. Libertatea lor este a noastră”, a declarat liderul de la Elysee. UPDATE 15.40 Preşedintele Lituaniei a declarat stare de urgenţă, în urma evenimentelor din Ucraina.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11