May 18, 2024

A fost aprobat Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional de Urgenta

Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe a aprobat astazi, vineri 9 august 2019, Studiul de Fezabilitate pentru construirea Spitalului Regional Cluj/Floreşti.

“Este un pas important pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj. Următorul pas în realizarea acestui proiect este iniţierea, de către Ministerul Sănătăţii, a unei Hotărâri de Guvern  privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a obiectivului de investiţii.  După aprobarea acestui act normativ, Ministerul Sănătăţii poate lansa procedura de achiziţie de servicii de proiectare şi constructie a SRU Cluj. În acelaţi timp, continuăm demersurile necesare pentru construirea Spitalelor Regionale de Urgenţă de la Iaşi şi Craiova”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Spitalul Regional de Urgenţă din Cluj va avea 849 de paturi, va fi construit în comuna Florești și va costa aproximativ 500 de milioane de euro, bani ce provin parțial din fonduri europene, anunță Ministerul Sănătății.

Cererea de finantare va fi depusa în luna octombrie 2019 la Comisia Europeană.