Thu. Dec 1st, 2022

A cazut masina pe el. Victimei i s-a acordat primul ajutor de catre un trecator, un taximetrist si o asistenta medicala

Accidentul a avut loc in aceasta dupa-amiaza in cartierul Manastur. Victima se afla in stare critica.

Un trecator, un taximetrist si o asistenta medicala i-au sarit in ajutorul barbatului, care i-au acordat primul ajutor pana la sosirea unui echipaj SMURD si unul de Pompieri.

“Un bărbat de circa 70 de ani a fost surprins de un autoturism care a căzut peste el, în timp ce acesta efectua lucrări dedesubtul acestuia, în garajul propriu, situat pe Aleea Moldoveanu din municipiul Cluj-Napoca.

Acesta a fost observat, în timp util, de către un alt bărbat aflat în trecere, care, cu ajutorul unui taximetrist, a reușit să-l scoată de sub mașină.

O asistentă medicală, aflată în timpul liber, a evaluat bărbatul rănit, constatând starea gravă în care se afla, și a început masajul cardiac extern, până la sosirea forțelor de intervenție, care au fost alertate, în jurul orei 13.40, prin numărul unic de urgențe 112.

În momentul sosirii salvatorilor, bărbatul respira, însă după scurt timp a intrat în stop cardio-respirator și au fost necesare reînceperea manevrelor de resuscitare de către echipajul SMURD și pompieri. Corpul bărbatului a răspuns manevrelor salvatoare, astfel încât a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate, însă se află deocamdată în stare critică.

Apreciem prezența de spirit și implicarea cetățenilor care au găsit bărbatul strivit sub mașină și care s-au implicat în salvarea acestuia, efectuând corect primii pași din ”lanțul supraviețuirii” pentru bărbatul aflat, cel mai probabil, în stop cardio-respirator, crescându-i considerabil șansele de a fi salvat”, a transmis ISU Cluj”, informează ISU Cluj.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11