Thu. Dec 1st, 2022

5,5 milioane lei de la bugetul local pentru Spitalul „Clujana”

Fonduri suplimentare de 5,5 milioane lei de la bugetul local pentru Spitalul „Clujana” în vederea achiziționării de echipamente medicale și de protecție

În cadrul ședinței extraordinare online de Consiliu local, convocată de îndată marți, 7 aprilie, am propus alocarea sumei de 5,5 milioane lei pentru Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca prin rectificarea bugetului municipiului. Cu aceste fonduri suplimentare vor fi achiziționate noi echipamente medicale și de protecție, dotări solicitate de spitalul aflat în subordinea municipalității.

Din total, 4 milioane lei vor fi direcționați către achiziția de echipamente medicale, aparate care vizează ceea ce ține de componenta respiratorie și nu numai:

Monitor funcții vitale: 10 buc
Defibrilator: 1 buc
Ventilator de transport: 1 buc
Computer tomograf: 1 buc
Container: 1 buc
Stație procesare imagini CT: 1 buc
Injectomat CT: 1 buc
Aparat de hemodiafiltrare: 1 buc
Aparate de ventilație mecanică: 3 buc
Videolaringoscop cu bronhoscop: 1 buc
Uretero-renoscop optic rigid/semirigid: 1 buc
Paturi de terapie intensivă: 9 buc.

1,5 milioane lei au fost alocați Spitalului „Clujana” pentru dotarea cu echipamente de protecție medicală – măști, mănuși, ochelari, dezinfectanți ș.a.m.d.

Începând cu luna mai, când e posibil să se deschidă apelul de proiecte europene, vom depune un proiect pentru a recupera cel puțin o parte din fonduri. Precizez că aceste alocări financiare pot fi realizate doar pentru spitalele aflate în subordinea Primăriei; celelalte spitale pot face solicitări prin instituțiile subordonate.

În acest context, reamintesc clujenilor și de proiectul www.unsingurcluj.ro, menit să aducă împreună autorități, inițiative civice, mediul privat, universități, cetățeni, într-un efort comun de sprijinire a spitalelor, a cadrelor medicale și pacienților, de centralizare a nevoilor și sincronizare a celor care doresc să se implice.

Mai multe informații: www.primariaclujnapoca.ro


Foto: ședința extraordinară online de Consiliu local, convocată de îndată – 07.04.2020 | arhivă http://fb.com/PrimariaClujNapocaRomania – Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11