Mon. Dec 5th, 2022

10 percheziţii domiciliare în judeţul Cluj şi una în Arad. Peste 7.000 de angajaţi pagubiţi şi un prejudiciu estimat la 6,5 milioane euro!

Potrivit unui comunicat IPJ Cluj, în această dimineață sunt derulate 11 percheziţii domiciliare, în judeţul Cluj şi o percheziţie domiciliară în judeţul Arad, la domiciliile unor persoane şi la societăţile comerciale administrate de acestea.

(Foto Arhiva)

“Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Cluj, efectuează cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală.

Persoanele vizate sunt bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, comise în perioada 2014 – 2020.

Potrivit oamenilor legii, ar fi fost evidențiate în actele contabile şi în alte documente legale, cheltuieli nereale, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

În plus, s-ar fi ascuns sursa impozitabilă şi taxabilă, prin neînregistrarea în documentele contabile sau în alte documente legale a impozitului pe venit al salariaţilor şi a contribuţiilor sociale, pentru peste 7.000 de angajaţi a 4 socieţăţi comerciale, din  judeţele Cluj şi Arad.

Din cercetări a reieșit și că s-ar fi omis înregistrarea în documentele contabile şi în declaraţiile fiscale a unor venituri, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, constând în impozit pe venit a microîntreprinderilor şi impozit pe profit.

În cauză, prejudiciul cauzat statului român este de aproximativ 31.000.000 de lei, urmând a fi dispuse măsuri asiguratorii, în vederea recuperării acestuia”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11