Sat. Jan 28th, 2023

10.000 de lei amenda pentru un florestean care a crezut ca poate face ce-l taie capul pe Valea Bosorului

In urma unei sesizari, inspectorii ABA Someș-Tisa au constatat ca un cetatean din localitatea Floresti a realizat lucrari ilegale in albia minora a Văii Bosorului.

In ziua controlului, lucrarile se aflau in plina desfasurare. Acestea constau in turnarea a doua placi de beton, pozitionate la cota talvegului, pe ambele maluri ale cursului de apa, fara a detine act de reglementare in domeniul apelor.

“Inspectorii ABA Someș-Tisa au dispus sistarea imediată a lucrărilor și l-au sancționat pe cetățean cu amendă contravențională, în valoare de 10.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii Apelor nr.107/1996, cu modificările şi completările ulterioare.
Menționăm că orice lucrare pe ape sau care are legătură cu apele se poate executa numai dacă titularul deține acte de reglementare în domeniul gospodăririi apelor, eliberate la cerere de către instituția noastră.
Documentațiile care însoțesc cererile și stau la baza emiterii acestor acte de reglementare se pot transmite prin e-mail, la adresa avize@dast.rowater.ro și prin poștă, la adresa: strada Vânătorului nr.17, cod poștal 400213, Cluj-Napoca, județul Cluj.
Lansăm un apel cetățenilor să ia atitudine și să sesizeze orice situații, care reprezintă factori de risc pentru calitatea apelor. Doar printr-o strânsă colaborare, putem identifica situațiile în care se produc încălcări ale legislației în vigoare”, transmite conducerea ABAST.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11