Science Fiction… Adevarat: Quatro Eco Salub ramane sa mimeze munca in Floresti, iar o marire a taxei la 14 lei de persoana este ca si “batuta in cuie”!

Consilierii locali floresteni au fost convocati de “indata” de catre primarul Horia Sulea pentru revocarea capitalizarii SC Quatro Eco Salub, retragerea din Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „Gelu Voievod” si din asocierea in firma de salubrizare Quatro Eco Salub.

Ordinea de zi:

  1. Retragerea UAT Comunei, prin autoritatea deliberativa Consiliul Local, din ADI Gelu Voievod, entitate juridica care a delegat gestiunea serviciului de salubritate pe raza celor patru comune componente.
  2. Retragere a Comunei Floresti, prin autoritatea deliberativa Consiliul Local, din SC Quatro Eco Salub SRL.
  3. Revocare a HCL privind majorarea capitalului social al SC Quatro Eco Salub SRL unde Consiliul Local este asociat (oricum, majorarea nu a produs absolut nici un efect, decizia luandu-se dupa exercitiul bugetar aferent 2016, acum neexistand inca buget aferent 2017 si implicit nevirandu-se nici o suma).

17 consilieri au fost prezenti la sedinta, Dan Maier (ALDE) si Sebastian Campian (PSD) au lipsit, iar doi dintre acestia – Albert Ileana si Albert Zoltan, ambii UDMR – s-au abtinut de la aprobarea ordinii de zi.

Mai multi consilieri locali au incercat sa explice sau sa afle amanunte legate de aceste trei Proiecte de Hotarari care fac obiectul sedintei de indata.

Primarul Horia Sulea a declarat ca in cursul serii de vineri a primit din partea societatii o adresa prin care se solicita convocarea C.L. Floresti pentru marirea taxei de ridicare a deseului menajer la 14 lei de persoana.

Discutiile pro si contra au continuat minute bune, consilierul Doru Matei (PSD) a afirmat ca in urma discutiei telefonice purtate cu viceprimarul localitatii Gilau a aflat ca C.L. Gilau va vota pentru majorarea taxei la 14 lei.

SC Qutro Eco Salub, prin semnatura juristului d.I. Oniga, a mai transmis in cursul acestei zile C.L. Floresti o adresa prin care solicita retragerea de pe ordinea de zi a celor trei Proiecte de Hotarari, respectiv introducerea proiectului de majorare a taxei. Mai mult, in adresa respectiva se mentioneaza care sunt conditiile clare prin care un Consiliu Local se poate retrage dintr-o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara, in cazul nostru ADI “Gelu Voievod”. este vorba despre articolul 10 din Legea 15/2006.

La vot, fara nicio exceptie, toti cei 17 consilieri locali s-au abtinut.

Astfel, pana la “noi miscari de trupe”, Quatro Eco Salub continua sa MIMEZE ca ridica desurile menajere, iar o MARIRE A TAXEI la 14 lei este IMINENTA!

4 thoughts on “Science Fiction… Adevarat: Quatro Eco Salub ramane sa mimeze munca in Floresti, iar o marire a taxei la 14 lei de persoana este ca si “batuta in cuie”!

  1. Rusine consilierilor ca doar atat v-a dus mintea sa ridicati pretul la 14 ron .chiar credeti ca firma o ridice gunoiul?! pana acum am platit si am dus gunoiul in cluj dar de acum nu voi mai plati si voi duce in continuare gunoiul in cluj.

    1. Inca nu s-a aprobat. Se solicita marirea taxei. Urmeaza sa se voteze intr-o alta sedinta, insa, se pare, ca sunt destui care agreaza aceasta solicitare venita din partea QES. Primarul nu este de acord cu marirea taxei, insa el nu are drept de vot in C.L.

  2. Nu trebuie ridicata taxa pe persoana, trebuie sa faceti o evidenta acurata a locatarilor! Apartament unde locuiesc 4 persoane, platesc taxa pentru o singura persoana si nu este una singura, jumatate din blocul unde locuiesc eu nu au declarat cinstit persoanele care locuiesc si produc deseuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.